Pravila o piškotkih

1. O piškotkih

1.1 Piškotek je datoteka, ki vsebuje identifikator (niz črk in številk), ki ga spletni strežnik pošlje spletnemu brskalniku in ga brskalnik shrani. Identifikator se nato vedno, ko brskalnik zahteva stran od strežnika, pošlje nazaj na strežnik.

1.2 Piškotki so lahko bodisi “trajni” piškotki ali piškotki “seje”: trajni piškotek bo shranjen v spletnem brskalniku in bo veljaven do določenega datuma poteka veljavnosti, razen če ga uporabnik pred datumom poteka veljavnosti izbriše; piškotki seje pa potečejo ob koncu uporabnikove seje, ko je spletni brskalnik zaprt.

1.3 Piškotki običajno ne vsebujejo informacij, ki bi uporabnika osebno identificirale, vendar se osebne informacije, ki jih shranjujemo, lahko povežejo z informacijami, shranjenimi v piškotkih in pridobljenimi iz njih.

2. Piškotki, ki jih uporabljamo

2.1 Piškotke uporabljamo za naslednje namene:
(a) preverjanje – piškotke uporabljamo za vašo identifikacijo ob obisku naših spletnih strani in med navigacijo po naših spletnih straneh;
(b) analiza – uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo analizirati uporabo in učinkovitost naših spletnih strani in storitev; in
(c) soglasje s piškotki – piškotke uporabljamo za shranjevanje vaših nastavitev za uporabo piškotkov med brskanjem po spletni strani

3. Piškotki, ki jih uporabljajo naši ponudniki storitev

3.1 Naši ponudniki storitev uporabljajo piškotke in ti piškotki se lahko shranijo na vašem računalniku ob obisku naših spletnih strani.

3.2 Za analizo uporabe naših spletnih strani uporabljamo storitev Google Analytics. Storitev Google Analytics zbirajo informacije o uporabi spletnih strani preko piškotkov. Zbrane informacije o naših spletnih straneh se uporabljajo za ustvarjanje poročil o uporabi naših spletnih strani. Pravila za varstvo osebnih podatkov Google so na voljo na strani: Google Varstvo zasebnosti

3.3 Uporabljamo Facebook Pixel za analizo uporabe naših spletnih strani. Ta storitev uporablja piškotke za zagotavljanje, da se naše oglase prikazuje pravim ljudem in da se ustvari ciljno občinstvo. Pravila o varstvu osebnih podatkov tega ponudnika storitev lahko najdete na tej povezavi.

4. Upravljanje piškotkov

4.1 Večina brskalnikov vam omogoča zavrnitev sprejema piškotkov in odstranitev piškotkov. Metode za njihovo upravljanje se razlikujejo glede na brskalnik in različico brskalnika. Vendar pa lahko pridobite ažurne informacije o blokiranju in brisanju piškotkov prek teh povezav:

4.2 Blokiranje vseh piškotkov bo negativno vplivalo na uporabnost mnogih spletnih strani.

4.3 Če blokirate piškotke, ne boste mogli uporabljati vseh funkcij naših spletnih strani.

Scroll to Top

Izberite svojo državo